Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

e-Παράβολα απο το gsis.gr η έκδοση τους

e-Παράβολα απο το gsis.gr η έκδοση τους

Με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη που παρουσιάσε το dikaiologitika.gr χθές (e−Παράβολο) θεσπίζεται η νέα διαδικασία έκδοσης παράβολου από το δημόσιο και πλέον τα παράβολα οι πολίτες θα μπορούν να τα εκδώσουν ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας του gsis.gr e−Παράβολο .

Με τον όρο «ηλεκτρονικό παράβολο» (εφεξής e−Παράβολο) νοείται ο μοναδικός ψηφιακός κωδικός που χορηγείται μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) gsis.gr

Με χρήση της σχετικής εφαρμογής κάθε ενδιαφερόμενος (φυσικό ή μη φυσικό πρόσωπο) δύναται να ζητήσει τη χορήγηση παραβόλου σε ηλεκτρονική μορφή. Πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν πιστοποιημένοι και μη πιστοποιημένοι χρήστες του gsis.gr .


Διαβάστε περισσότερα e-Παράβολα gsis 

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Πως θα γίνει η επιστροφή φόρου το 2013

Πως θα γίνει η επιστροφή φόρου το 2013


Με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη καθορίζεται η διαδικασία για την επιστροφή φόρου 2013 στους δικαιούχους .Η διαδικασία που διευκρινίζεται με την εγκύκλιο αφορά την επιστροφή φόρου σε περίπτωση που ο δικαιούχος είναι φορολογικά ενήμερος και στην περίπτωση που δεν είναι φορολογικά ενήμερος .Επίσης καθορίζεται το πως θα γίνει η επιστροφή του φόρου 2013 σε όσους μετά τη διασταύρωση των δηλωθέντων εισοδημάτων απαιτείται έλεγχος των δικαιολογητικών .

Τι προβλέπεται για την επιστροφή φόρου 2013

Με την υποβολή ηλεκτρονικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2013 και επομένων ετών, η Γ.Γ.Π.Σ. προβαίνει στην διασταύρωση των δηλωθέντων ποσών με τα ηλεκτρονικά αρχεία που τηρούνται σε αυτή και ανάλογα με το αποτέλεσμα της διασταύρωσης κατατάσσει τις δηλώσεις σε δύο κατηγορίες, ως ακολούθως:


Δείτε περισσότερα Επιστροφή φόρου 2013

Βαθμολογία ειδικών μαθημάτων 2013

Βαθμολογία ειδικών μαθημάτων 2013

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η βαθμολογία ειδικών μαθημάτων 2013 έχει αναρτηθεί και οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών 2013 μπορούν από σήμερα 03/07/2013 μετά τις 11.00 πμ να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Βάσεις 2013: Δείτε πού θα κυμανθούν ανά σχολή . Εκτιμήσεις


Βάσεις 2013: Δείτε πού θα κυμανθούν ανά σχολή . Εκτιμήσεις 
Εκπλήξεις περιμένουν τους υποψηφίους με την ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Η πτώση των βάσεων θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό φέτος για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα υψηλόβαθμα τμήματά τους.
Κυριακάτικη εφημερίδα δημοσιεύει τις αναμενόμενες βάσεις του 2013 οι οποίες προκύπτουν με κριτήριο τα στατιστικά των επιδόσεων των υποψηφίων ανά μάθημα, αλλά και με την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης των υποψηφίων.

Οι προτιμήσεις των υποψηφίων ελήφθησαν ως δεδομένες με βάση τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, κυρίως για τις περιζήτητες σχολές.

Παράλληλα, στις εκτιμήσεις των αναμενόμενων βάσεων ελήφθησαν υπόψη και οι διαγραφόμενες τάσεις, όπως επί παραδείγματι η μείωση της ζήτησης των Παιδαγωγικών Σπουδών.


Δείτε τις εκτιμήσεις των βάσεων για τα ΑΕΙ: