Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Το Σάββατο οι επιστημονικές ανακοινώσεις για την Αμφίπολη

Το Σάββατο οι επιστημονικές ανακοινώσεις για την Αμφίπολη

Στις επιστημονικές ανακοινώσεις που θα γίνουν αυριο Σάββατο στο υπουργείο Πολιτισμού επικεντρώνεται το ενδιαφέρον αναφορικά με την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση της πορείας της έρευνας, τρεις μήνες μετά την είσοδο των αρχαιολόγων στον αρχαίο τάφο.

www.dikaiologitika.gr

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Η ρύθμιση έως 100 δόσεις στο taxisnet

Η ρύθμιση έως 100 δόσεις στο taxisnet η αίτηση Άνοιξε η εφαρμογή στο taxisnet για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων σε ως 100 δόσεις. Οι φορολογούμενοι πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στη διεύθυνση (www.gsis.gr).

www.dikaiologitika.gr

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Αναλυτικά τα βήματα στο gsis για την ρύθμιση των 100 δόσεων

Αναλυτικά τα βήματα στο gsis για την ρύθμιση των 100 δόσεων Άνοιξε χθες το βράδυ στο gsis.gr η ηλεκτρονική αίτηση για ρύθμιση με έως 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν οι περίπου 3.7 εκατ. οφειέλτες του δημοσίου. Πως όμως θα κάνουν την αίτηση ρύθμισης οι ενδιαφερόμενοι Για να μπορέσει να ρυθμίσει κάποιος τα χρέη του θα πρέπει, χρησιμοποιώντας του κωδικούς για να εισέλθει στo TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.gsis.gr και να επιλέξει το πεδίο ρύθμιση οφειλών. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με 4 διαφορετικές επιλογές . Από αυτές ενεργές είναι οι τρεις και συγκεκριμένα: Αίτηση Πάγιας Ρύθμισης, Αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014, Αίτηση για διατήρηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων του Ν.4152/2013.

www.dikaiologitika.gr

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

TAXISNET: Βήμα - βήμα πως θα κάνετε αίτηση για τις 100 δόσεις

Πως θα κάνετε ρύθμιση στο taxisnet έως 100 δόσεις, εκτός ο ΕΝΦΙΑ TAXISnet: Βήμα - βήμα πως θα κάνετε αίτηση για τις 100 δόσεις. Mέσω της οποίας 4 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση εξόφλησης οφειλών έως και σε 72 ή 100 μηνιαίες δόσεις. Να σημειωθεί οτι εκτός ρύθμισης έμεινε ο ΕΝΦΙΑ Δείτε εδώ Άνοιξε το taxisnet για τις 100 δόσεις Εκτός της ρύθμισης τέθηκαν οριστικά τα βεβαιωμένα μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2014 αλλά μη ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος του 2014.

www.dikaiologitika.gr

Πότε και για ποιους θα δοθεί Δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ

Πότε και για ποιους θα δοθεί Δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ Συγκεκριμένα ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εαν έχουν πάρει επίδομα απο 1 Μαΐου εως 31 Δεκεμβρίου 2014 και αναλογία εφόσον υπάρχει μικρότερη διάρκεια επιδότησης. Έτσι και φέτος θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων για το 2014 από τον ΟΑΕΔ . Το Δώρο Χριστουγέννων δίνεται στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων

www.dikaiologitika.gr

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Που και πως θα κάνετε αίτηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Που και πως θα κάνετε αίτηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα Απο το Σάββατο 15/11 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μετά το άνοιγμα της ιστοσελίδας www.energo-eke.gr, του υπουργείου Εργασίας, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Το Υπουργείο ανακοίνωσε τηλέφωνο εξυπηρέτησης ώστε οι πολίτες να μπορούν να ενημερωθούν για την αίτηση τους για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την διαδικασία υποβολής της αίτησης Το Ελάχιστο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα περιλαμβάνει επίδομα το οποίο ανέρχεται σε 200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο και 300 ευρώ για ζευγάρι. Το ποσό αυξάνεται κατά 100 ευρώ το μήνα για κάθε ενήλικο και 50 ευρώ το μήνα για κάθε ανήλικο τέκνο. Περιλαμβάνει επίσης κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η παροχή βιβλιαρίου ανασφάλιστου, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, πρόσβαση σε κοινωνικό παντοπωλείο καθώς επίσης και προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης με τελικό στόχο την επανένταξη στην εργασία.

www.dikaiologitika.gr

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για αιρετούς και στελέχη στην Αυτοδιοίκηση

Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για αιρετούς και στελέχη στην Αυτοδιοίκηση Η EETAA έχει ανακοινώσει ένα εξ αποστάσεως προγράμματος κατάρτισης σε ζητήματα ολοκλήρωσης κοινωνικών υπηρεσιών στο πλαίσιο του έργου Prissm. Το πρόγραμμα παρέχεται στα αγγλικά και ενδείκνυται για επαγγελματίες-εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε τμήματα και διευθύνσεις που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στο σχεδιασμό και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και πολιτικών. Το εν λόγω πρόγραμμα παρέχει μια ολοκληρωμένη βασική γνώση και κατανόηση των βασικών θεμάτων που σχετίζονται με την ολοκλήρωση. Πρόκειται για ένα διαδραστικό, μαθητοκεντρικό πρόγραμμα που, σεβόμενο τους ατομικούς ρυθμούς μάθησης, οργανώνεται σε 5 θεματικές ενότητες συνολικής διάρκειας 35 ωρών. Οι θεματικές ενότητες είναι οι ακόλουθες: Εισαγωγή στην Ολοκλήρωση, Αναδυόμενοι κίνδυνοι και ευκαιρίες της στρατηγικής ολοκλήρωσης, Ανάλυση Αναγκών, Διευθέτηση της σχετικής με την Ολοκλήρωση Αναδιοργάνωση., Παραδείγματα και Μελέτες Περίπτωσης. Υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι μπορούν να είναι αιρετοί και εργαζόμενοι (διευθυντικό, διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό) στην τοπική αυτοδιοίκηση σε διευθύνσεις/ τμήματα, αλλά και νομικά πρόσωπα και οργανισμούς που εποπτεύονται από την ΤΑ. Το πρόγραμμα προσφέρει μια πληθώρα από παραδείγματα, ασκήσεις και μελέτες περιπτώσεων με βάση τις βέλτιστες πρακτικές. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014, είναι δωρεάν και προσβάσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://etraining.prissm-eu.com/. Πιστοποιητικά συμμετοχής θα δοθούν με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης. Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τον β΄ κύκλο: 20/11/2014

www.dikaiologitika.gr

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

«Ξέχασαν» να πληρώσουν την προκαταβολή για το επίδομα θέρμανσης

«Ξέχασαν» να πληρώσουν την προκαταβολή για το επίδομα θέρμανσης Πάνω απο τις 20 ημέρες που καθόριζε η απόφαση για την πληρωμή της προκαταβολής του επιδόματος θέρμανσης έχουν περάσει και το υποουργείο Οικονομικών δεν έχει προβεί σε καμία καταβολή στους δικαιούχους που έχουν κάνει αίτηση και έχει εγκριθεί η χορήγηση της. Ειδικότερα η ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης έχει ανοίξει από τις 21 Οκτωβρίου. Έτσι, όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση και δεν παραγγείλουν τώρα πετρέλαιο θα μπορούσαν σύμφωνα με την απόφαση για το επίδομα, να λάβουν προκαταβολή το 25% της επιδότησης, μέσα σε 20 μέρες.

www.dikaiologitika.gr

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζονται τα προβλήματα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Συνεχίζονται τα προβλήματα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα Ξεκίνησε αλλα με πολλά προβλήματα η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μετά το άνοιγμα της ιστοσελίδας www.energo-eke.gr, του υπουργείου Εργασίας, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Απο το πρωί η εφαρμογή φαίνεται να μην λειτουργεί και πάλι χωρίς η ΗΔΙΚΑ να φαίνεται να μπορεί να ανταπεξέλθει στην αυξημένη «ζήτηση» για αιτήσεις Το Ελάχιστο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα περιλαμβάνει επίδομα το οποίο ανέρχεται σε 200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο και 300 ευρώ για ζευγάρι. Το ποσό αυξάνεται κατά 100 ευρώ το μήνα για κάθε ενήλικο και 50 ευρώ το μήνα για κάθε ανήλικο τέκνο.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Όλη η απόφαση για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ 2014

Όλη η απόφαση για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ για το 2014 Την κοινή υπουργική απόφαση για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ για το έτος 2014 -2015 σας παρουσιάζει πρώτο το dikaiologitika.gr. Οι αιτήσεις αναμένεται να καθυστερήσουν ενώ η προκήρυξη θα είναι μια και θα εκδοθεί τον Δεκέμβριο. Oι 32.000 προσλήψεις με την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ θα αφορούν τους δήμους και οι 16.000 σε κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους και τoν ευρήτερο δημόσιο τομέα. Στόχος του προγράμματος είναι σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη / επανένταξη τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά όπως και πέρσι ενώ η προθεσμία θα καθοριστεί με την προκήρυξη του προγράμματος που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ

www.dikaiologitika.gr

Ανοιξε στο Taxisnet το Ε9 οδηγίες ανα κωδικό

Ανοιξε στο Taxisnet το Ε9 οδηγίες ανα κωδικό Η ΓΓΠΣ άνοιξε στο Taxisnet την εφαρμογή για την διόρθωση του Ε9 που αφορά μεταβολές από το έτος 2010 και ύστερα, ενώ δεν θα επιβληθούν απο την φορολογική αρχή πρόστιμα. Η ΓΓΔΕ έχει ήδη αναρτήσει αναλυτικό οδηγό 33 σελίδων για το πως θα συμπληρωθεί το Ε9 ανα κωδικό Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΠΣ άνοιξε το Ε9 στο taxisnet ώστε οι υπόχρεοι να μπορέσουν να υποβάλουν τις παρακάτω αλλαγές: Τροποποιητικές Δηλώσεις Εν.Φ.Ι.Α. έτους 2014 και Αρχικών Δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2014 για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Αρχικές Δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 ετών 2011 έως και 2013 για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Αρχικές και Τροποποιητικές Δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2010 για φυσικά πρόσωπα.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ και για κάτω των 29 ετών αλλά με προυποθέσεις

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ και για κάτω των 29 ετών αλλά με προυποθέσεις Σε πολύ λίγη ώρα ανακοινώνεται από τον υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για προσλήψεις με την Κοινωφελή Εργασία για το 2015. Οι ωφελούμενοι που θα ωφεληθούν με πεντάμηνη απασχόληση θα ανέρχονται σε 50.000 ανέργους Σε λιγότερο από δύο ώρες και συγκεκριμένα στις 10:30 το πρωί ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014 – 2015». Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας θα αφορά 50.000 ανέργους, οι οποίοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου. Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση στήριξη και ανακούφιση κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων - κυρίως νοικοκυριών που δεν εργάζεται κανένα μέλος τους. Μαζί με τον κ. Βρούτση, θα παραστούν στην παρουσίαση ο υφυπουργός κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους προς τα τέλη Νοεμβρίου. Από τις 50.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, οι 14.000 θα γίνουν σε υπουργεία και οι 36.000 σε δήμους και περιφέρειες. Στο νέο πρόγραμμα αλλάζουν και ορισμένα από τα κριτήρια πρόσληψης, με βασικότερο το ηλικιακό.