Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Στον «αέρα» χιλιάδες άνεργοι με τις δηλώσεις - ΟΑΕΔ και ΓΓΔΕ αναζητούν λύση

Στον «αέρα» χιλιάδες άνεργοι με τις δηλώσεις - ΟΑΕΔ και ΓΓΔΕ αναζητούν λύση Σοβαρό πρόβλημα με τη συμπλήρωση της φορολογικής τους δήλωσης αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Παρά το γεγονός ότι κατά το 2014 έλαβαν κάποιας μορφής επιδότηση από τον Οργανισμό (πχ επίδομα ανεργίας, συμμετοχή σε πρόγραμμα απασχόλησης), δεν έχει λυθεί ακόμη το ζήτημα της ανάρτησης των ποσών που καρπώθηκαν, στη δήλωση φόρου εισοδήματος. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, γιατί εάν οι άνεργοι αυτής της κατηγορίας, επιλέξουν να αναρτήσουν οι ίδιοι, τα ποσά που έλαβαν, τότε κινδυνεύουν να περάσουν από διαδικασία ελέγχου από τις φορολογικές αρχές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο επιβολής προστίμου. Η διοίκηση του Οργανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και σήμερα έχει προγραμματίσει συνάντηση με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), αλλά και με εξέχοντες φοροτεχνικούς, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο. Στόχος είναι σε κάθε περίπτωση, να μην ταλαιπωρηθούν οι χιλιάδες άνεργοι, που βρίσκονται σε αυτή την πολύ δυσάρεστη κατάσταση, δηλαδή να έχουν μείνει χωρίς δουλειά, αλλά ταυτόχρονα να κινδυνεύουν να υποστούν τον έλεγχο της Εφορίας, για εισοδήματα που έλαβαν από τον ΟΑΕΔ, υπό μορφή στήριξης. Εξετάζεται το ενδεχόμενο της χορήγησης βεβαίωσης από τον ΟΑΕΔ προς τους ανέργους αυτής της κατηγορίας, που θα μπορεί να υποβληθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, χωρίς να δημιουργηθεί ζήτημα από τις φορολογικές αρχές. Πάντως το ζήτημα είναι αρκετά σημαντικό και ήδη έχουν υπάρξει άνεργοι που έχουν απευθυνθεί στα αρμόδια υποκαταστήματα του Οργανισμού, προσπαθώντας  να λύσουν το πρόβλημά τους, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, έως τώρα.

www.dikaiologitika.gr

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Πανελλήνιες 2015 δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις για τα σημερινά μαθήματα

Πανελλήνιες 2015 δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις για τα σημερινά μαθήματα Με τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης (Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον), συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2015. Στις 10:30 αναρτήθηκαν τα θέματα για τα σημερινά μαθήματα, οι ενδεικτικές απαντήσεις απο τον ΟΕΦΕ αναμένετε να αναρτηθούν ως τις 2 το μεσημέρι. Όλα τα θέματα των Πανελληνίων 2015 εδώ Όλες οι απαντήσεις των Πανελληνίων 2015 εδώ Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα κατεύθυνσης: Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών). Υπενθυμίζεται ότι ως ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 8:30 π.μ.. Οι υπψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ. ενώ η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι μαθητές Το δελτίο του εξεταζόμενου Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο Δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα-«κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του. Δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).

www.dikaiologitika.gr

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Το Μηχανογραφικό 2015 για τις Πανελλήνιες

Το Μηχανογραφικό 2015 για τις Πανελλήνιες
Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι το μηχανογραφικό δελτίο για τις Πανελλήνιες 2015 αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΟΠΑΙΘ www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό 2015 που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β΄ ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΕΠΑΛ-Α΄.
Μετά τις 15 Ιουνίου και κατόπιν νέας ενημέρωσης, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Διαδικασία του10% χωρίς νέα εξέταση. Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα έρθουν σε επαφή με το Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στην πορεία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Υπενθυμίζεται ότι - δικαίωμα για το 10% των θέσεων έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη 2013 ή 2014, διεκδικώντας το αντίστοιχο ποσοστό θέσεων (40% για το 2013 και 60% για το 2014). - όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Υπενθύμιση προγράμματος.
Ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων τις επόμενες ημέρες, επισημαίνουμε ξανά στους υποψηφίους: - να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους. - να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους. - κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία. 
ΠΗΓΗ neanika.gr
Δείτε εδώ το μηχανογραφικό 2015

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Φορολογικές δηλώσεις 2015: Άνοιξε το taxisnet

Φορολογικές δηλώσεις 2015: Άνοιξε το taxisnet Διαθέσιμη στους φορολογούμενους είναι πλέον η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των φορολογηκων δηλωσεων, η οποία άνοιξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Aνοιξε, αργά χθες το βράδυ, η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω αυτής να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ώς και τις 30 Ιουνίου, που λήγει η σχετική προθεσμία.   Με την είσοδο του φορολογούμενου στην ειδική εφαρμογή, τού ζητείται η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ, καθώς και η επιβεβαίωση των λοιπών προσωπικών στοιχείων που είναι προσυμπληρωμένα. Προσυμπληρωμένα είναι, επίσης, τα ποσά των μισθών και των συντάξεων που εισπράχθηκαν το 2014, οι τόκοι καταθέσεων που ζητούν εππιβεβαίωση ότι είναι σωστοί, όπως και τα ποσά των δόσεων που έχουν καταβληθεί για εξόφληση δανείων στις τράπεζες.   Ο φορολογούμενος μπορεί να ελέγξει, επίσης, την ορθότητα των στοιχείων των ακινήτων και των αυτοκινήτων που έχει στην κατοχή του και εμφανίζονται στο έντυπο Ε1.   Οι επιτηδευματίες πριν συμπληρώσουν το Ε1 θα πρέπει να επιλέξουν και να συμπληρώσουν το Ε3 ή το Ε2, εάν εισπράττουν ενοίκια.    Στο μενού επιλογής της δήλωσης εμφανίζεται και το επίδομα τέκνων για τους φορολογούμενους που το έλαβαν από τον ΟΓΑ το 2014 με βάση το έντυπο Α21. Μετά τη συμπλήρωση και υποβολή του Ε1, οι φορογούμενοι αυτοί θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για να λάβουν το επίδομα και το 2015.

www.dikaiologitika.gr