Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Πιστώθηκαν τα χρήματα στην κάρτα αλληλεγγύης

Πιστώθηκαν τα χρήματα στην κάρτα αλληλεγγύης
Σήμερα Παρασκευή 24/7 πιστώθηκαν τα χρήματα του πρώτου μήνα στην κάρτα αλληλεγγύης απο το πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης. Οι περίπου 150.000 δικαιούχοι θα μπορούν απο σήμερα να την χρησιμοποιήσουν σε ολα τα καταστήματα που διαθέτουν μηχάνημα POS για πιστωτικές κάρτες μέσω του οποίου αποδέχεται κάρτες MasterCard.
Η κάρτα που θα παρέχει την επιδότηση σίτισης, θα πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας έως όμως το ποσόν των 220 ευρώ
Σε περισσότερα από 5.000 καταστήματα τροφίμων θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από σήμερα οι Κάρτες Αλληλεγγύης, που αφορούν τους 146.360 δικαιούχους του επιδόματος σίτισης.
Συγκεκριμένη λίστα με τα καταστήματα αυτά δεν υπάρχει, αφορά όμως σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων της γειτονιάς (οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, αρτοποιεία κ.ά), που διαθέτουν τον μηχανισμό ανάγνωσης τραπεζικών καρτών.
Η κάρτα που θα παρέχει την επιδότηση σίτισης, θα πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας έως όμως το ποσόν των 220 ευρώ.
Σημειώνεται πως το επίδομα σίτισης έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο και κανονικά θα έπρεπε να πληρωθούν και οι τρεις μήνες στους δικαιούχους, λόγω όμως της οικονομικής κατάστασης, δίνεται αρχικά η πρώτη δόση. Για τα αναδρομικά υπάρχει πρόβλεψη να έχουν εξοφληθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.
Όσοι δεν καταναλώσουν ολόκληρο το ποσό εντός του μήνα, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπό τους και τον επόμενο μήνα μαζί με το νέο ποσό που θα έχει πιστωθεί. Και μετά το πέρας του προγράμματος θα υπάρχει κάποιο χρονικόν διάστημα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ποσό που δεν έχει καταναλωθεί.
Εφόσον το κατάστημα υπάγεται σε μία από τις προβλεπόμενες επιχειρήσεις και έχει ήδη μηχάνημα POS για πιστωτικές κάρτες μέσω του οποίου αποδέχεται κάρτες MasterCard, αυτόματα συμμετέχει στο πρόγραμμα. Αυτό αναφέρει η Εθνική Τράπεζα σε ανακοίνωση της.
Έτσι πάντα σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων που δέχονται κάρτες Mastercard μπορούν να δέχονται την κάρτα αλληλεγγύης
Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιούν με την Κάρτα Αλληλεγγύης αγορές μόνο σε επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων εντός Ελλάδος και ειδικότερα στις παρακάτω κατηγορίες:
Καταστήματα τροφίμων, μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία & delicatessen
Παντοπωλεία & supermarket
Φούρνοι – Αρτοποιεία
Ψιλικατζίδικα – Γαλακτοπωλεία ​
Η Κάρτα Αλληλεγγύης απευθύνεται στους περίπου 150.000 δικαιούχους του επιδόματος σίτισης το οποίο παρέχεται στο πλαίσιο του Νόμου Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής κρίσης (Ν.4320/2015).
Εάν η επιχείρησή υπάγεται σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες κι έχετε τερματικό POS αποδοχής καρτών MasterCard, μπορείτε να συμμετέχει στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, μέσω της αποδοχής της Κάρτας Αλληλεγγύης για αγορές τροφίμων.
Εάν επιχείρηση επιθυμεί να αποκτήσει τερματικό αποδοχής καρτών POS της Εθνικής Τράπεζας, πρέπει να εισκεφτεί ένα από τα Καταστήματα​ του δικτύου της Εθνικής ή να καλέσει στο Τμήμα Υποστήριξης Επιχειρήσεων, τηλ. 210 95 03 055.
Η αποδοχή της Κάρτας Αλληλεγγύης από το δίκτυο καταστημάτων καλύπτεται από την υφιστάμενη Σύμβαση Αποδοχής Καρτών που έχετε υπογράψει με την Τράπεζα και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η υπογραφή νέας Σύμβασης.
Η επιχείρησή θα επιβαρύνεται με προμήθεια για τις συναλλαγές με την Κάρτα Αλληλεγγύης ;
Ναι, οι συναλλαγές με την Κάρτα Αλληλεγγύης επιβαρύνονται με προμήθεια, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης συνεργασίας για την αποδοχή καρτών που έχετε με την Τράπεζα.​
Ισχύουν προγράμματα ατόκων δόσεων με την Κάρτα Αλληλεγγύης;​
Με την Κάρτα Αλληλεγγύης δεν είναι δυνατή η διενέργεια αγορών σε άτοκες δόσεις, καθώς το ποσό της αγοράς εξοφλείται ολόκληρο, με άμεση χρέωση της κάρτας.​
Με την Κάρτα Αλληλεγγύης μπορούν να πραγματοποιηθούν τηλεφωνικές πωλήσεις ή αγορές στο Internet;​
Με την Κάρτα Αλληλεγγύης δεν επιτρέπεται η διενέργεια e-commerce συναλλαγών, πάγιων εντολών, ΜΟΤΟ, partial auth και Pre-auth.​
πηγη neanika.gr

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Άνοιξε η αίτηση για 2.417 προσλήψεις με πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

Άνοιξε η αίτηση για 2.417 προσλήψεις με πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την συμμετοχή στην Κοινωφελή Εργασία για 2.417 προσλήψεις από τον ΟΑΕΔ με την έκδοση της 2ης προκήρυξης . Οι αιτήσεις από τους ανέργους γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο site του ΟΑΕΔ oaed.gr . Οι ενδιαφερόμενοι για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ ,δύνανται να υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις καθόλη την διάρκεια του 24ωρου κατά τις εργασιμες και τις αργίες. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε από τις 10 π.μ.(ΠΡΩΙΝΗ) της 11/07/2015 και λήγει στις 12 μ.μ. (ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ) της 20/07/2015.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο και μόνο από πιστοποιημένους χρήστες των ηλεκτρονικών υ̟πηρεσιών του Οργανισμού µε τη χρήση κωδικών ̟πρόσβασης (Ονοµασία Χρήστη και Συνθηµατικό).   Για την υποβολή αιτήσεων πρέπει να μεταβείτε στο σύστημα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από αύριο στις 10 το πρωί 11 Ιουλίου 2015 και λήγει στις 12 το μεσημέρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε –τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
    Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.     Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.    
Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.    
Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.   
  Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Δείτε περισσότερα για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Από αύριο οι αιτήσεις για την β φάση της κοινωφελούς εργασίας

ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις για την β φάση της κοινωφελούς εργασίας
Την έναρξη προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για 2.417 προσλήψεις ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο ΟΑΕΔ με την έκδοση της 2ης προκήρυξης . Οι αιτήσεις από τους ανέργους ξεκινούν από αύριο Σάββατο και θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν από λίγο η δεύτερη Δημόσια Πρόσκληση προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, που αφορά τη δημιουργία 2.417 θέσεων πλήρους απασχόλησης, στα μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε Επιβλέποντες Φορείς (υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού), για χρονικό διάστημα 5 μηνών. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από αύριο στις 10 το πρωί 11 Ιουλίου 2015 και λήγει στις 12 το μεσημέρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε –τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες:     Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.    
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.     Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.    
Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.    
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών. Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Όσοι δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ δύνανται να πιστοποιηθούν μέσω συστήματος πιστοποίησης ΓΓΠΣ (ΓΓΔΕ) με βασική προϋπόθεση να διαθέτουν κωδικούς στο TAXISnet.
Για τη διευκόλυνσή τους οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από τον ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και συγκεκριμένα από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ → Οδηγίες για την Απόκτηση Κωδικών Πρόσβασης και εγγραφής στο σύστημα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ μέσω συστήματος πιστοποίησης ΓΓΠΣ (ΓΓΔΕ). Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (20/07/2015), έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι:
α) Άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.
β) Άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κοινοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ . γ) Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς εξαρτωμένων τέκνων ΑμεΑ. Κριτήρια κατάταξης ανέργων Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα παρακάτω επτά αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:    
1.Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.    
2.Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.    
3.Την αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω.    
4. Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό .   
  5. Την ηλικία.     6. Τον αριθμό ανήλικων τέκνων.    
7. Τον αριθμό εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή / και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).
Δείτε εδώ όλη την προκηρυξη

www.dikaiologitika.gr

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016

Η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016

Εκδόθηκε το προσχέδιο της προκήρυξης απο την ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής Επαγγελματικής Ζωής ή όπως είθισται να λέγεται Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2015 - 2016. Συγκεκριμένα το προσχέδιο της προκήρυξης της ΕΕΤΑΑ δεν αναφέρει ακόμη τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων απο τους γονείς για τους παιδικούς σταθμούς αφού είναι το προσχέδιο του προγράμματος το οποίο τίθεται σε διαβούλευση και οι ημερομηνίες έναρξης των αιτήσεω θα γνωστοποιηθούν με την κανονική προκήρυξη ενώ ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές. Το προσχέδιο της προκήρυξης για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016 αναφέρει τα κάτωθι:
Η ΕΕΤΑΑ προσκαλεί •    Τις Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή / και •    Τις Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία •    Τα Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση, η επιμέλεια παιδιών •    Τα Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Για τους άνδρες, ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις και τα ίδια προσκομιζόμενα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις μητέρες και επιπλέον η δικαστική απόφαση παραχώρησης της επιμέλειας (όπου απαιτείται). Σημειώνεται ότι εφεξής όπου στην παρούσα γίνεται αναφορά σε «μητέρες» ή «ωφελούμενες» νοούνται αντιστοίχως και οι άνδρες - πατέρες. Οι μητέρες που θα ενταχθούν στη εν λόγω πράξη, θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή
β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ): -    Επιδότηση Νέων Θέσεων Εργασίας (Ν.Θ.Ε.). -    Επιχορήγηση Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ν.Ε.Ε.), -    Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας -    Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης -    Προγράμματα εγγυημένης απασχόλησης.
γ) να είναι άνεργες, οι οποίες να διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, καθώς και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.
Δείτε την προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Eurogroup σε εξέλιξη με καλούς οιωνούς όλα τα νέα

Eurogroup σε εξέλιξη με καλούς οιωνούς όλα τα νέα Σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, που προετοιμάζει τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 19.00 και αναμένεται να συμμετέχουν, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι Γερούν Ντάισελμπλουμ και Μάριο Ντράγκι. Ολα τα νέα από το σημερινό eurogroup Στη συνεδρίαση παίρνει μέρος για πρώτη φορά με την ιδιότητα του Υπουργού Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εισήλθε στο κτίριο χωρίς να κάνει δηλώσεις. "Μετά την αρνητική ψήφο στο δημοψήφισμα, πρέπει να περιμένουμε την ελληνική θέση στις διαπραγματεύσεις" είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ σε δηλώσεις του λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης . "Θα περιμένουμε τις προτάσεις από τον νέο συνάδελφό μου" συμπλήρωσε και πρόσθεσε οτι θα συναντήσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πριν από τη συνεδρίαση. Τόνισε πως "το Eurogroup έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κάνει ότι πρέπει για να προστατεύσει την ευρωζώνη. Το όποιο πακέτο λύσης θα πρέπει να είναι αξιόπιστο και αυτό είναι απαραίτητο τόσο για την αξιοπιστία της ευρωζώνης, όσο και για την Ελλάδα. Ελπίζω να φτάσουμε σε λύση". Το κούρεμα του χρέους δεν επιτρέπεται βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων για τη στήριξη χωρών, υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την άφιξή του για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας. Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα μπορούσε να κρατήσει το ευρώ, ο Σόιμπλε απάντησε πως αυτή είναι μια ερώτηση για την ελληνική κυβέρνηση Η σημερινή συνεδρίαση είναι σημαντική γιατί πρέπει να αποφασίσουμε αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς τις Ελλάδα, καθώς και για τις προϋποθέσεις που θα το συνοδεύουν, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Eurogroup. Θα εξετάσουμε αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, είπε ο Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι το Eurogroup αναμένει από την ελληνική πλευρά να παρουσιάσει συνολικές, συγκεκριμένες και αξιόπιστες προτάσεις για να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες για ένα νέο πρόγραμμα. «Το Grexit θα ήταν μια τρομερή αποτυχία», συνέχισε ο Γάλλος Επίτροπος, τονίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να εξηγήσουν πώς επιθυμούν να κινηθούν για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, το οποίο η Επιτροπή δεν επιθυμεί. «Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για να επιτευχθεί συμφωνία», πρόσθεσε ο Π. Μοσκοβισί και κάλεσε όλες τις πλευρές να παραμερίσουν τα πολιτικά παιχνίδια, για το καλό της Ελλάδας και για το καλό της ευρωζώνης. Όπως είπε, υπάρχουν πιθανές τεχνικές λύσεις, όμως η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο, η Ελλάδα πρέπει να μας πει τί είναι αυτό που θέλει. Πρέπει πάνω απ? όλα οι προτάσεις που θα παρουσιάσει σήμερα ο νέος υπουργός οικονομικών της Ελλάδας, ο κ. Τσακαλώτος να είναι συγκεκριμένες και αποτελεσματικές, πρόσθεσε. Νωρίτερα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης δήλωσε ότι μετά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα πρέπει να δούμε πως θα βρούμε λύσεις. O επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε επίσης, ότι θα συναντήσει κατ΄ ιδίαν πριν τη συνεδρίαση το νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τον οποίο θα συζητήσει τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. «Θα το πάρουμε βήμα-βήμα» είπε χαρακτηριστικά. Εφόσον ο ελληνικός λαός απέρριψε τις παλιές προτάσεις, είπε, το Eurogroup αναμένει νέες, οι οποίες όμως πρέπει να αξιολογηθούν ως αξιόπιστες, επισημαίνοντας ότι ευελπιστεί να βρεθεί λύση. Τέλος είπε ότι η ευρωζώνη είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί για διαφυλάξει τη σταθερότητά της και γι? αυτό δεν μπορεί να υπάρχει αποτέλεσμα που αμφισβητεί την αξιοπιστία της ευρωζώνης.  Την ανάγκη μιας αξιόπιστης στρατηγικής για το πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκι, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Και αυτός τόνισε ότι πως η πορεία των διαπραγματεύσεων θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση και αν, όπως είπε, θα είναι ένα αξιόπιστο πακέτο ή όχι. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ντομπρόφσκις δήλωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις των Ευρωπαίων η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Εργαζόμαστε για την επίτευξη συμφωνίας, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αν δεν υπάρξει αξιόπιστο πακέτο συμφωνίας το Grexit δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ο κ. Ντομπρόφσκις τόνισε επίσης ότι πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επεσήμανε ότι θα μπορούσε να συζητηθεί μια ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, αν η Αθήνα εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Stern. Θα μπορούσαμε «να συζητήσουμε για την πιθανότητα απομείωσης του χρέους, στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αποδείξει ότι εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Γκάμπριελ. «Αν απλώς κουρεύουμε χρέη χωρίς η Ελλάδα να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές, δεν κερδίζουμε τίποτε», εκτίμησε ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Παράλληλα ο Γερμανός αντικαγκελάριος εμφανίστηκε σίγουρος ότι «τελικά θα βρούμε έναν τρόπο να τερματιστεί η κρίση στην Ελλάδα». Ο Γκάμπριελ πάντως τόνισε ότι δεν ανησυχεί για πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στη Γερμανία ενός Grexit. «Η ευρωζώνη είναι ισχυρή και σταθερή», τόνισε. Στην ίδια συνέντευξη ο Γκάμπριελ χαρακτήρισε «αφέλεια» την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. «Η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα, έγινε αφελώς», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Stern. «Το χειρότερο όμως είναι ότι όλοι για πολύ καιρό απλώς παρακολουθούσαν» την Ελλάδα να βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην κρίση, κατήγγειλε ο Γερμανός αντικαγκελάριος. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μάθημα από την κατάσταση στην Ελλάδα είναι ότι «πλέον δεν θα πρέπει να αποστρέψουμε ξανά το βλέμμα μας όταν μια χώρα δεν τηρεί τους κανόνες της Ευρώπης».

www.dikaiologitika.gr

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΟΑΕΔ: Σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας

ΟΑΕΔ: Σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας 

Σήμερα στις 11 το πρωί θα γίνει η ανάρτηση από τον ΟΑΕΔ, του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης». Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων του ΟΑΕΔ για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015 θα γίνει και στα dikaiologitika.gr. θα αναρτηθούν τόσο ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων. Σύμφωνα με την απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κ. Μαρίας Καραμεσίνη οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι καλούνται να προσέλθουν άμεσα στις Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι, προκειμένου να παραλάβουν Συστατικό Σημείωμα Υπόδειξης και να παρουσιαστούν στους Επιβλέποντες Φορείς. Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα / «Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα» και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2).

www.dikaiologitika.gr

ΥΠΕΣ: Που ψηφίζω οδηγίες

ΥΠΕΣ: Που ψηφίζω οδηγίες για το δημοψήφισμα και τη Ομαλή έναρξη ψηφοφορίας
Το ΥΠΕΣ με ανακοίνωση του κάνει γνωστό ότι την Κυριακή 5/7 ήμερα διεξαγωγής για το δημοψήφισμα (δείτε την εφαρμογή "Που Ψηφίζω") καλεί τους φορείς αμέσως μετά την έναρξη ψηφοφορίας και το αργότερο μέχρι ώρα 08:00, να γνωστοποιήσουν την ομαλή έναρξη και διεξαγωγή
 αυτής σε όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειάς σας, στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
m.mpaxou@ypes.gr ,    g.papakosta@ypes.gr , th.garoufalis@ypes.gr , e.atmatzidou@ypes.gr ή στα FAX : 213 136 1129 & 213 136 1140.
Τα εκλογικά τμήματα στην εφαρμογή «Που Ψηφίζω» του ΥΠΕΣ θα προστεθούν αύριο ενώ αυτή την στιγμή οι πολίτες μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα θα ψηφίσουν.
Για τους ετεροδημότες το Υπουργείο έχει κάνει γνωστό με βάση την β’ αναθεώρηση 2015 των εκλογικών καταλόγων και με τη συνδρομή της Singular Logic θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι ετεροδημότες που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μέχρι τις 30 Απριλίου του 2015, θα ψηφίσουν στο τόπο διαμονής τους, ενώ οι νέοι εκλογείς που θα ασκήσουν για πρώτη φορά το δικαίωμά τους  ανέρχονται στις 108.371 .
Σε ότι αφορά στους ετεροδημότες οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίσουν στο τόπο διαμονής τους και όχι στα ειδικά εκλογικά τμήματα που ψήφισαν στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν απαιτείται να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ήδη ενημερωμένοι με τον τόπο διαμονής των ετεροδημοτών.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για πρώτη φορά θα κληθούν να ψηφίσουν 108.371 18άρηδες, από αυτούς 55.206 είναι άνδρες και 53.165 γυναίκες. Ο συνολικός αριθμός του εκλογικού σώματος είναι 9.855.029 εκ των οποίων 4.772.029 άνδρες και 5.082.965 γυναίκες. Σύμφωνα με τα σχετικά δεδομένα για να μπορέσει να κριθεί ως έγκυρο το αποτέλεσμα της Κυριακής θα πρέπει να ψηφίσει το τουλάχιστον το 40% όσων έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους. Πρακτικά την Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες τουλάχιστον 3.942.012 ψηφοφόροι.
Το υπουργείο Εσωτερικών καταβάλει προσπάθεια προκειμένου τη Κυριακή να έχουν φτάσει στα εκλογικά τμήματα οι εκλογικοί σάκοι με 12 εκατομμύρια ψηφοδέλτια. Ο υπουργός Νίκος Βούτσης με έγγραφό του προς τις περιφέρειες, που φέρει την ένδειξη του «εξαιρετικά επείγοντος», ζητεί να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προμήθεια των απαραίτητων ειδών που θα χρειαστούν οι εφορευτικές επιτροπές (σφραγίδες, στυλό διαρκείας, λουκέτα για τις κάλπες κ.λπ.).
Με άλλο έγγραφό του, ο υπουργός Εσωτερικών ζητεί από τους αρμόδιους φορείς (προέδρους Πρωτοδικών, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Δήμους) να μεριμνήσουν ώστε να μην ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τα άτομα για τα οποία έχει ανακληθεί η απόφαση καθορισμού της ιθαγένειάς τους.
Να επισημανθεί τέλος ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει ενημερώσει πως για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας προβλέπεται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές της 25.1.2015.

που ψηφιζω