Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Πανελλαδικές - Πανελλήνιες 2016 σήμερα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Αναμονή και αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές - Πανελλήνιες 2016, καθώς σήμερα Τετάρτη (22/6) ανακοινώνονται οι βαθμολογίες τους. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν σταδιακά, έως το μεσημέρι, σε όλα τα σχολεία. Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2016 των σχολών
Στη συνέχεια, από τις 14:00 και έπειτα, θα είναι διαθέσιμα και ηλεκτρονικά, στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο www.results.it.minedu.gov.gr
Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις στα ΓΕΛ για το 2016
Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων 2016, οι υποψήφιοι ετοιμάζουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και περιμένουν να δουν σε ποια σχολή θα περάσουν.
Οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν πώς θα υπάρξει συνωστισμός αριστούχων στις υψηλόβαθμες σχολές του 3ου πεδίου.
Την ίδια στιγμή, μικρή θα είναι η άνοδος στα τμήματα των ιατρικών και παραϊατρικών σχολών στις οποίες η ζήτηση είναι υψηλή, ενώ σημαντική θα είναι η πτώση στις παιδαγωγικές και τις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής.
Η σημαντική αυτή πτώση των χιλιάδων μορίων αναμένεται διότι από τους 4.910 υποψηφίους που δήλωσαν παιδαγωγικές σχολές από την ομάδα Ανθρωπιστικών Επιστημών, οι 2.343 βαθμολογήθηκαν με κάτω απο 5 με άριστα το 20 στα Μαθηματικά που εξετάστηκαν!
Αυξομειώσεις με ανοδικές τάσεις αναμένονται στο 1ο πεδίο των των Ανθρωπιστικών Επιστημών στις σχολές υψηλής ζήτησης ενώ μικρή πτώση αναμένεται να παρουσιάσουν οι σχολές μεσαίας και  χαμηλής ζήτησης.
Στο 2ο πεδίο των Θετικών Επιστημών, παρά το γεγονός ότι στη Φυσική Προσανατολισμού το ποσοστό των αριστούχων από 5,18% πέρυσι φέτος εκτοξεύτηκε στο 27,88% φέτος, δεν αναμένεται άνοδος των βάσεων στις πολυτεχνικές σχολές υψηλής ζήτησης. Αντίθετα ίσως εμφανιστεί πτώση, η οποία θα είναι σημαντική κυρίως στις περιφερειακές σχολές καθώς ο αριθμός  των υποψηφίων που τις επέλεξαν είναι σημαντικά μικρότερος από πέρυσι, λόγω της αλλαγής του συστήματος που απαιτούσε και εξέταση σε 5ο μάθημα.