Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά - Δικαιολογητικά για τον Νόμο Κατσέλη


Για την έναρξη της διαδικασίας διαγραφής των χρεών σας θα χρειασθήτε να εκδώσετε τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1.- Βεβαίωση του άρθρου 2 του Ν. 3869/10 (Νόμος Κατσέλη) που θα πάρετε από ΟΛΕΣ τις τράπεζες που οφείλετε είτε από καταναλωτικό, στεγαστικό ή κάρτα. Η βεβαίωση αυτή είναι απαραίτητη διότι "βάζει πάτο στο βαρέλι". Δηλαδή αναφέρει αναλυτικά τι χρωστάτε κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα.

Σ΄ αυτή την βεβαίωση θα βασισθεί το δικαστήριο που θα δικάσει την υπόθεση.

2.-Τα δύο τελευταία εκκαθαριστικά σας σημειώματα της Εφορίας για να προκύπτει η οικονομική δυνατότητα του δανειολήπτη.

3.- Ε9 από το οποίο θα εμφαίνονται τα ακίνητα του δανειολήπτη (άν έχει).

4.- Τα δύο τελευταία έντυπα της εφορίας Ε1 και Ε2 του δανειολήπτη.

5.- 'Ενας λογαριασμός της ΔΕΗ της κυρίας κατοικίας του.

6.- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που θα το πάρει από τον οικείο Δήμο, αν έχει οικογένεια με προστατευόμενα μέλη και σύζυγο. Αν τα παιδιά του είναι ενήλικα και δεν διαβιούν μαζί του, δεν χρειάζεται.

7. - Σε περίπτωση που υπάρχει εγγυητής στο δάνειο, πρέπει να κάμει και αυτός την ίδια διαδικασία και χρειάζεται όλα τα παραπάνω έγγραφα.

8.- Σε περίπτωση ανεργίας, κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ ή αν εργάζεται ο δανειολήπτης βεβαίωση αποδοχών του από τον εργοδότη του.Σε περίπτωση απόλυσης το έγγραφο της απόλυσης του εργοδότη.

9.- Τυχόν ιατρικά έγγραφα που αποδεικνύουν σοβαρές παθήσεις του δανειολήπτη. Τα έγγραφα αυτά είναι πολύ σημαντικά διότι σύμφωνα με την νομολογία των Δικαστηρίων μας η Υγεία είναι το υπέρτατο έννομο αγαθό που προστατεύεται από τον Νόμο. Τα έγγραφα αυτά και το γεγονός ότι αναγκάζουν τον δανειολήπτη σε μεγάλα ιατρικά έξοδα, έχουν μεγάλη βαρύτητα στην κρίση του δικαστηρίου για την τελική διαγραφή του χρέους.Καλό είναι να πάρετε γνωμάτευση από ιατρό για τις παθήσεις σας.

10.- Αντίγραφο της ταυτότητας σας.

11.- Σε περίπτωση που είστε χωρισμένος, απόφαση διατροφής και επιμελείας των παιδιών και απόφαση διαζυγίου (αν βέβαια υπάρχουν).

12.- Σε περίπτωση αλλοδαπού επιπλέον και άδεια νόμιμης διαμονής.

13.- Αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων καθώς και αν έχετε ακίνητα τα συμβόλαια αγοράς τους ( Ελέγξτε αν έχετε τα πιστοποιητικά μεταγραφής των ακινήτων σας) .

14.- Σε περίπτωση που υπάρχουν οφειλές σας σε ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ , εφορία, κλπ βεβαίωση που αναφέρεται αναλυτικά η οφειλή σας κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα.

15.- Αν έχετε από τρία παιδιά και πάνω είτε από ένα γάμο είτε από πολλούς, είτε παιδιά εκτός γάμου αναγνωρισμένα, πάρτε βεβαίωση τριτέκνου ή πολυτέκνου από οικείο σύλλογο τριτέκνων ή πολυτέκνων.

16.- Ε.Τ.Α.Κ. έτους 2009 ή μεταγενέστερο.

17.- Αν είστε αυτοκινητιστής αντίγραφο των αποδείξεων "Ζ" για να αποδείξετε την μεγάλη πτώση του τζίρου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου